ΒΡΑΔΙΑ ΟΠΕΡΕΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΥΚΗΣ

dimotikoΤην περασμένη Κυριακή  6 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης μια ασυνήθιστα ποιοτική  μουσική χορωδιακή βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική οπερέτα. Το πρόγραμμα εκτέλεσε η ΧΟΡΩΔΙΑ  ΚΗΦΙΣΙΑΣ  1937, ένα  από τα αρχαιότερα πολιτιστικά σωματεία της πόλης της Κηφισιάς με πολύ αξιόλογη δράση στα χορωδιακά δρώμενα της χώρας μας αλλά και στο εξωτερικό.

Η πρωτοβουλία της πρόσκλησης ανήκε στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 η οποία πήρε την πρωτοβουλία αυτή έχοντας πλήρη γνώση των παρεχόμενων υπηρεσιών του διάσημου χορωδιακού αυτού σχήματος, αλλά και με γνώμονα την προσφορά μιας πράγματι ποιοτικής βραδιάς σε όλους τους συμπολίτες μας που αγαπούν τη μουσική και ειδικότερα το χορωδιακό τραγούδι. Ανταλλάξαμε  σχετική αλληλογραφία με το Δ.Σ της Χορωδίας Κηφισιάς και όταν εξασφαλίσαμε την συμμετοχή της απευθυνθήκαμε στο ΠΕΑΠ  από το οποίο ζητούσαμε την παραχώρηση του θεάτρου και φυσικά την προβλεπόμενη θεσμικά συνδιοργάνωση.

theatro

Μετά πάροδο αρκετών μηνών ( από 17/2/2016) και ύστερα από δικές μας πιέσεις  το Δ.Σ του ΠΕΑΠ στις αρχές Σεπτεμβρίου μας απάντησε τηλεφωνικώς ( ποτέ δεν έχουν απαντήσει σε καμία επιστολή μας )  πως αποφάσισε την πραγματοποίηση της συναυλίας στις 6/11/16 υπό την αυστηρή προυπόθεση,  η Δημοτική μας Ομάδα να μην φανεί πουθενά ως συνδιοργανώτρια της βραδιάς, με το πρόσχημα πως δήθεν  δεν διέθετε νομική προσωπικότητα ,  αν και αυτό έχει καταστρατηγηθεί σε άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η Δημοτική μας ομάδα αποτελεί ένωση πολιτών κατ´ άρθρο 107 Α.Κ και σύμφωνα με τη δικονομική αντιμετώπιση του άρθρου  62  του ΚπολΔικ, καθότι έχει χαρακτήρα διαρκή και σκοπό την πολιτική έκφραση και τη συμμετοχή στη διαμόρφωση πολιτικής βούλησης δια μέσου των θεσμικών μέσων που διασφαλίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος. Ως εκ τούτου οι αιτιάσεις της προέδρου του ΠΕΑΠ περί δήθεν ανυπαρξίας καταστατικού δεν έχουν νομικό έρεισμα και  αποτελούν  προφάσεις εν αμαρτίαις, με σκοπό τη μη προβολή της Δημοτικής Κίνησης Λυκόβρυση – Πεύκη 2020.

opereta

Η Δημοτική μας Ομάδα  βάζοντας πάνω απ όλα το συμφέρον των συμπολιτών και την ειλικρινή ποιοτική πολιτιστική προσφορά από το συγκεκριμένο χορωδιακό συγκρότημα, αποφάσισε την πραγματοποίηση της συναυλίας, με μηδενικό κόστος  για το Δήμο, καθότι επιβαρυνθήκαμε τα έξοδα  κάποιοι  από εμάς, έστω κι αν  η Διοίκηση του Πεαπ απέκρυψε από τους πολίτες ότι η Δημοτική μας ομάδα υπήρξε συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης . Αναλάβαμε  λοιπόν τα  έξοδα που απαιτούσε το εθιμοτυπικό πρωτόκολλο της βραδιάς, σεβόμενοι τον εαυτό μας, την Δημοτική μας Ομάδα  και τα καταξιωμένα μέλη της Χορωδίας Κηφισιάς που αφιλοκερδώς προσέφεραν την ψυχή τους.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε!! Η επιτυχία της ήταν μεγάλη και υπεράνω κάθε προσδοκίας αφού εργάστηκαν γι αυτήν τόσο οι άνθρωποι του ΠΕΑΠ, όσο και τα μέλη μας που ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε δράση για να γεμίσει το θέατρο!  Κάνοντας την οφειλόμενη αποτίμηση δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην ΑΠΟΥΣΙΑ  κατά τα 2/3 της Προέδρου του ΠΕΑΠ κας ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΑΤΟΥΛΗ- ΣΤΑΥΡΑΚΗ, αλλά περισσότερο  η παντελής απουσία του κου ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΎΣΣΩΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!!!  Ευτυχώς που μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος   της ΚΗΦΙΣΙΑΣ  κος
ΘΩΜΑΚΟΣ και η Αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Χολαργού  κα ΡΟΥΦΟΓΑΛΗ.

vakal
¨Όλα  αυτά είναι πολύ λυπηρά για τον Δήμο μας και δεν εξυψώνουν ούτε τον πολιτισμό ούτε τις στοιχειώδεις εθιμοτυπικές πολιτιστικές κοινωνικές σχέσεις. Ευτυχώς και πάλι που το πολύ καλλιεργημένο κοινό της βραδιάς χειροκροτούσε με θέρμη τους χορωδούς που τίμησαν με την μουσική πανδαισία τους την Πόλη μας!!!
Στο σημείο αυτό η  Δημοτική  Κίνηση  ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ- ΠΕΥΚΗ 2020 επιθυμεί ιδιαίτερα να ευχαριστήσει για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε για την επιτυχία της βραδιάς ο Γεν. Γραμματέας μας κος ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, χορωδός  της Χορωδίας Κηφισιάς και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Του αξίζουν πράγματι θερμά συγχαρητήρια

Κράτα το