ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!!

Αγαπητοί συμπολίτες

Η Χριστιανοσύνη  ετοιμάζεται πυρετωδώς να ζήσει για μια ακόμη φορά τη γέννηση του Θεανθρώπου με πάσης φύσεως προετοιμασίες και εκδηλώσεις χαράς και ευφροσύνης. Όλοι μιλούν για  αγάπη και ανθρωπιά που πρέπει να χαρακτηρίζουν αυτές τις μέρες. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αρκετά νωρίς, φρόντισαν με κάθε τρόπο να μας προετοιμάσουν  για την καταναλωτική φρενίτιδα των ημερών, που συνοδεύει κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα.

christougenna-19-12-8Οι άνθρωποι με κάθε τρόπο προσπαθούν να καλύψουν τα υπαρξιακά τους αδιέξοδα και τη φωλιασμένη στη ψυχή τους μοναξιά σε τεχνικά μέσα μόνο, που ναι μεν επίπλαστα τους απογειώνουν αλλά προσωρινά, επανερχόμενοι μετά τη λάμψη των φώτων των Χριστουγέννων, όταν αυτά θα σβήσουν, στην καθημερινότητα και στις ρηχές και επιδερμικές ανθρώπινες σχέσεις που μόνο αγάπη δεν εξασφαλίζουν.

christougenna-19-12-1

Γιατί όμως?  Η απάντηση είναι απλή. Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν ψάχνει εκεί που πρέπει για την ευτυχία του και την ψυχική του γαλήνη. Δεν αγαπά όπως πρέπει. Δεν στηρίζει την ανθρωπιά του και την αγάπη του στον συνάνθρωπό  σε αξίες διαχρονικές και αταλάντευτες. Ο Χριστός που θα γεννηθεί στο ταπεινό σπηλαίο της Βηθλεέμ δεν θα βρει την καρδιά του έτοιμη να τον υποδεχθεί γιατί απλά δεν αγαπά όπως θα έπρεπε. Γιατί δεν έχει μάθει να δίνεται σε ανθρώπινες σχέσεις χωρίς συμφέρον, ανθρώπινες σχέσεις χωρίς στείρους υπολογισμούς.

christougenna-19-12-2

Κ έτσι κι αυτά τα Χριστούγεννα κινδυνεύει ο σύγχρονος άνθρωπος να τα ζήσει επιφανειακά και ρηχά, μέσε σε ένα άκριτο ορθολογισμό και σε ένα επίπλαστο ανθρωπισμό βουτηγμένο σε ξένα πρότυπα, φερμένα από την Εσπερία, γεμάτα ορθολογισμό και ματαιοδοξία γεμάτα ρηχές και επιφανειακές ανθρώπινες σχέσεις. Κι αυτό γιατί ο σύγχρονος άνθρωπος δεν θα τρέξει με ανοικτή καρδιά και ουράνια αγάπη να προσκυνήσει το γεννημένο Χριστό, όπως τότε οι ταπεινοί ποιμένες που αξιώθηκαν να ακούσουν τον αγγελικό ύμνο <Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επι γης ειρήνη…>

christougenna-19-12-3

             Έτσι με αυτές τις λίγες σκέψεις για τα φετεινά Χριστούγεννα θέλουμε να τα ζήσουμε κάπως διαφορετικά, κοντά στους συμπολίτες μας, ανταλλάσσοντας μαζί τους πηγαίες και ανθρώπινες ευχές με απλότητα και όχι με φτιασιδωμένες ανθρώπινες σχέσεις με ένα κρύο και απόμακρο < χρόνια πολλά>. Θέλουμε να τους συναντήσουμε και να μιλήσουμε μαζί τους, να χαρούμε τις γιορτινές μέρες κοντά τους να γελάσουμε και να ευχηθούμε με αυθόρμητη αγάπη, υγεία, ευτυχία και ειρήνη στα σπιτικά μας , στην Πόλη μας και στην πατρίδα μας.

christougenna-19-12-6

             Το μικρό μας χριστουγεννιάτικο σπιτάκι στην κεντρική πλατεία της Λυκόβρυσης στις γιορτινές μέρες που έρχονται θα σας περιμένει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016  για ένα κέρασμα και ένα αυθόρμητο σφίξιμο του χεριού και ευχές πηγαίες και ειλικρινείς . Στοχεύουμε στις χωρίς προκαταλήψεις ανθρώπινες χριστουγεννιάτικες σχέσεις που τόσο όλοι μας έχουμε ανάγκη!!

christougenna-19-12-9

Μπορεί, που ξέρεις, σ αυτό το σπιτάκι να συναντήσουμε τον γεννημένο Χριστό σε μια συγκλονιστική για όλους μας συνάντηση!! Τότε και μόνον τότε θα είναι για όλους μας τα φετινά Χριστούγεννα αλλιώτικα και φωτεινά!!

  ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!