Παρουσία της ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ – ΠΕΥΚΗ 2020 στη πρόσκληση της Α.Ε. «ΑΘΗΝΑ» Μαγκουφάνας 2004

Πρόσκληση σε όλους τους Συνδυασμούς, που συμμετέχουν στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές στη Λυκόβρυση – Πεύκη, απηύθυνε το Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης «ΑΘΗΝΑ» Μαγκουφάνας 2004, σε συζήτηση για τα προβλήματα του Αθλητισμού στο Δήμο και γενικά, αλλά και ειδικότερα για αυτά, που απασχολούν το συγκεκριμένο σωματείο.

 

Θέματα,  όπως η ανάγκη μετεκλογικής συναίνεσης και σύγκλισης προγραμμάτων, που αφορούν στον αθλητισμό, το ενιαίο του Δήμου, δομών και αθλητικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα κλειστών χώρων (αναφέρθηκε ειδικά το ημιτελές κλειστό γήπεδο στη Λυκόβρυση), η ανάγκη για συντήρηση και επισκευή της στέγης, φύλαξης, καθαρισμού κλπ., όπως και της επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων και τα κριτήρια αυτής.

 

Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων Συνδυασμών των προσεχών Δημοτικών Εκλογών και το κλίμα, για το καλό του Αθλητισμού και των αναγκών των πολιτιών του Δήμου μας, των αθλουμένων και του συγκεκριμένου Σωματείου, υπήρξε σε γενικές γραμμές συναινετικό και ουσιαστικό.

 

 

Τον Συνδυασμό μας «ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ – ΠΕΥΚΗ 2020» εκπροσώπησε ο Γεν. Διευθυντής μας και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος. 

 

Αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. της Α.Ε. «ΑΘΗΝΑ» Μαγκουφάνας 2004 για την πρόσκληση και την ευκαιρία να παραστεί και ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αθλητισμός στο Δήμο μας και ειδικότερα το συγκεκριμένο Σωματείο, συμφώνησε και με χαρά διαπίστωσε την ύπαρξη συναινετικού κλίματος σε θέματα, όπως ο Αθλητισμός.

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δράση του Συνδυασμού «Λυκόβρυση – Πεύκη 2020» όχι τον τελευταίο μήνα πριν τις Δημοτικές Εκλογές, αλλά τα τελευταία 5 χρόνια, αφού από το 2014 ο Υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Ιωάννου και ο Συνδυασμός είναι κοντά σε όλα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας.

 

Ο Συνδυασμός τόνισε είναι υπέρ της πρόσληψης – έστω και ιδιωτικής εταιρείας, όπου δεν είναι δυνατόν η ύπαρξη συμβασιούχου προσωπικού – για την κάλυψη των αναγκών συντήρησης, φύλαξης και καθαριότητας των αθλητικών χώρων του Δήμου.

 

Επίσης είναι υπέρ της διοργάνωσης Δημοσίων Αθλητικών Γεγονότων και Ημερίδων, με ευρεία συμμετοχή νεολαίας, για την προώθηση του Αθλητισμού, αλλά και την προώθηση των νέων αθλητών στα Σωματεία του Δήμου.

 

Η «Λυκόβρυση – Πεύκη 2020» θα εργασθεί μετεκλογικά για την ικανοποίηση του αιτήματος της Α.Ε. «ΑΘΗΝΑ» Μαγκουφάνας 2004 για δημιουργία κλειστού αθλητικού χώρου επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σε ένα άθλημα, που ο συγκεκριμένος Σύλλογος έχει δώσει πολλαπλές διακρίσεις στο Δήμο σε Πανελλήνιο Επίπεδο, με οφέλη για την νεολαία μας σε όλα τα επίπεδα (άθληση, εισαγωγή σε ανώτατες σχολές και άλλες διακρίσεις κλπ.).

 

Κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να ικανοποιηθούν τα ανάλογα αιτήματα των Συλλόγων Σκακιού (Α.Ο. Πεύκης, «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λυκόβρυσης – Πεύκης) για την δημιουργία ανεξάρτητων, φυλασσομένων χώρων για τα πνευματικά αυτά αθλήματα του Δήμου μας.

 

Αναφέρθηκε επίσης στο Πρόγραμμα του Συνδυασμού, που περιλαμβάνει την δημιουργία Ποδηλατοδρόμων στο χώρο του ενιαίου Δήμου και στα πλαίσια του γενικότερου Προγράμματός μας για την «Βιώσιμη Πόλη».

 

Σο θέμα αυτό υπήρξε αντίδραση του εκπροσώπου του ΠΕΑΠ κ. Φωτίδη, με το αιτιολογικό της έλλειψης κονδυλίων, όπου αντιπροτάθηκε η χρήση του πλεονάσματος των διατεινόμενων 4 εκ. Ευρώ του Δήμου, αφήνοντας στην κρίση των Δημοτών και των πολιτών του Δήμου μας για τις προτεραιότητες και την χρήση αυτού, μέσα από τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

 

Τέλος ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο του ΠΕΑΠ η γνωστοποίηση των ενεργειών του Δήμου σε θέματα «σχολαζουσών κληρονομιών» και εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, την δημιουργία νέων χώρων για αθλητική χρήση κλπ. Στο θέμα αυτό δεν δόθηκε απάντηση, δηλώνοντας από τον εκπρόσωπο του ΠΕΑΠ άγνοια και αναρμοδιότητα (ο κ. Δήμαρχος δυστυχώς είχε αποχωρήσει ενωρίτερον «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων»).

 

Η συνάντηση έκλεισε μέσα σε συναινετικό και θετικό κλίμα, που ελπίζουμε θα συνεχίσει να υπάρχει και μετεκλογικά μεταξύ των Συνδυασμών προς όφελος του κοινωνικού αγαθού του Αθλητισμού και των Δημοτών της πόλης μας.