ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ!! ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ???

Η Πόλη μας είναι ενα από τα ομορφότερα προάστια της Αττικής,διαθέτοντας δύο μοναδικότητες που την χαρακτηρίζουν. Τα δύο αστικά της δάση που την ομορφαίνουν και της δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα. Και ομολογουμένως όλοι οι συμπολίτες μας τα προσέχουν και ενδιαφέρονται γι αυτά ΄γιατί έχουν συνειδητοποιήσει την αξία τους.

kazatz

Γύρω από αυτά έχουν δημιουργηθεί προσβάσεις αναψυχής με πεζόδρομους που ομορφαίνουν το τοπίο και δένουν απόλυτα με το περιβάλλον, δίνοντας περιβαλλοντικές διεξόδους με προοπτική ψυχικής ανάτασης αλλά και αρχιτεκτονικής πολεοδομικής ομορφιάς για όλους μας. Ένας όμορφος πεζόδρομος που αγκαλιάζει το δάσος Κάσδαγλη και του δίνει μια ανεπανάληπτη ομορφία είναι η οδός Καζαντάκη..Δεν γνωρίζουμε ακριβώς με ποιών την πρωτοβουλία πεζοδρομήθηκε και ομόρφηνε το στενό αυτό δρομάκι, αλλά εκείνο που υποστηρίζουμε μετ επιτάσεως είναι πως χαρακτηρίζει και αναδεικνύει το δάσος με επιτυχία, δίνοντάς του την αξία που του ανήκει!

kazat

Πληροφορίες  που μας έχουν δοθεί μας λένε πως η Δημοτική Αρχή προτίθεται να χαλάσει την πεζοδρόμηση και τις ζαρντινιέρες με τα άνθη της Καζαντάκη και να την κάνει αστικό δρόμο διέλευσης ακόμα και οχημάτων! Αυτό κατά την γνώμη μας θα είναι ολέθριο και μια άτσαλη και έξω από κάθε περιβαντολλογική δεοντολογία παρέμβαση. Τα σημεία αναψυχής, τα σημεία που ξεκουράζουν και αναπαυουν τους συμπολίτες μας όχι μόνο δεν τα πειράζουμε, αλλά φροντίζουμε να τα επεκτείνουμε και να τα διατηρούμε αλώβητα!!  Δεν γνωρίζουμε πραγματικά τι εξυπηρετεί αυτή η ενδεχόμενη παρέμβαση στην οδό Καζαντάκη της Πεύκης ή πόσο εξυπηρετεί το κοινό καλό της Πόλης ή κάποιων επιτηδείων τα συμφέροντα.

kazatza

Εμείς κάνουμε έκκληση προς την Δημοτική Αρχή να σεβαστεί το περιβάλλον και το τοπίο γύρω από το δάσος Κάσδαγλη και να μην υλοποιήσει κάποιες προθέσεις που έχει! Θα είναι ασγχώρητο λάθος σε μια εποχή που οι δυμπολίτες μας, συνθλιβόμενοι ψυχικά, αναζητουν διεξόδους ψυχικής ηρεμίας και ανάτασης. θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα επανέλθουμε αν χρειαστεί.