ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μια από τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας είναι η συμμετοχή σ αυτήν των πολιτών ενεργά σε κάθε δράση που την αφορά και την ενισχύει. Αρκετούς αιώνες προ Χριστού ο Θουκυδίδης, ο μεγάλος αυτός ιστορικός, εξιστορώντας τον Πελοποννησιακό πόλεμο και εγκωμιάζοντας την τότε Αθηναϊκή Δημοκρατία, αντιπαραθέτοντας το πολίτευμά της με αυτό της ολιγαρχικής Σπάρτης, χαρακτηρίζει τους μη μετέχοντας των κοινών της Πόλης <αχρείους>, δηλαδή άχρηστους!  Ήταν η προσπάθεια τότε του Θουκυδίδη να εξυμνήσει το Αθηναϊκό πολίτευμα και να τονώσει το ηθικό των Αθηναίων, με ευκαιρία τον  περίφημου Επιτάφιου λόγου του προς τιμή των νεκρών Αθηναίων στρατιωτών  του πρώτου έτους του πολέμου αυτού

Πόσο επίκαιρος και διαχρονικά παροτρυντιραμένοντας απλοί και αδιάφοροι θεατές των δρώμενων, αηδιασμένοι και απογοητευμένοι από τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, η οποία έχει πάψει προ πολλού να τους απασχολεί!

Οι αιτίες πολλές και ποικίλες και όλοι μας τις γνωρίζουμε γιατί τις ζούμε καθημερινά. Τους νέους μας τους βάλαμε στο περιθώριο των ενδιαφερόντων μας, τους μορφώσαμε αλλά τους στείλαμε να προσφέρουν την επιστημοσύνη τους σε άλλες χώρες, στερώντας τους το δικαίωμα να είναι ευτυχισμένοι πολίτες στη χώρα τους. Ανεβάσαμε την ανεργία τους σε αστρονομικά πια επίπεδα και τους στερήσαμε το δικαίωμα στο όνειρο! Πως απαιτούμε πια από αυτούς την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά? Το ποιο σπουδαίο όμως είναι πως χάθηκαν για τους νέους μας τα ινδάλματα και οι γνήσιοι καθοδηγητές στο χώρο γενικότερα της πολιτικής, το παράδειγμα και η άδολη και χωρίς συμβιβασμούς προσφορά.

Όμως όσο και να έχουν δίκιο σήμερα οι νέοι μας είναι νομοτελειακή ανάγκη πια η συμμετοχή τους. Είναι η μόνη  προοπτική για τον τόπο μας πως ακόμα υπάρχει ελπίδα! Εμείς οι μεγαλύτεροι αναμφισβήτητα έχοντας την πείρα αλλά με τα λάθη μας και τις ενοχές μας ό,τι προσφέραμε το προσφέραμε. Θα είμαστε δίπλα τους, θα τους βοηθήσουμε, σταματώντας ποια να τους απογοητεύουμε, αλλά με την ενεργό τους συμμετοχή, αξιοποιώντας τον ασυμβίβαστο και επαναστατικό τους χαρακτήρα, το πολύ αξιόλογο μορφωτικό τους επίπεδο και την ψυχή την νεανική που διαθέτουν.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να συμμετέχει ενεργά στα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν είσαι  νέος ή νέα από 18 έως 29 χρόνων στείλε το βιογραφικό σου στο email secretary@lp2020.com και θα σε καλέσουμε να συζητήσουμε.

Στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτό είναι τόσο απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε. Οι αυξημένες αρμοδιότητες ποια που έχει αναλάβει είτε στον πρώτο είτε στον δεύτερο βαθμό της, απαιτούν τη συμμετοχή των νέων μας ως αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη επιβίωσης και ανάπτυξής της. Είναι καθήκον όλων μας να δημιουργήσουμε  όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις γι αυτό το κάλεσμα. Και ας είμαστε σίγουροι. Όταν οι νέοι μας δουν τη διαφορά θα ακολουθήσουν  και θα προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Το ευχόμαστε και το προσδοκούμε ασυνθηκολόγητα και ολόψυχα!!

 

 

 

Κράτα το

Κράτα το