ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Στις 16 Ιουνίου 2017 ημέρα Παρασκευή  η Δημοτική μας Ομάδα είχε την εξαιρετική ευκαιρία να επισκεφθεί το ειδικό σχολείο  Κωφών και Βαρυκώων  της Πεύκης, ένα ξεχωριστό εκπαιδευτήριο, με ξεχωριστούς μαθητές, αλλά προ πάντων με ξεχωριστούς εκπαιδευτικούς!

Την Ομάδα μας την υποδέχθηκε η Διευθύντρια του Σχολείου κα Χατζοπούλου μαζί με μέλη του Συλλόγου διδασκόντων σε ένα πολύ ζεστό και φιλόξενο γραφείο Διεύθυνσης. Εκεί η Διευθύντρια του Σχολείου μας μίλησε για το ειδικό αυτό Σχολείο, μας παρουσίασε το έργο που γίνεται σ αυτό και τέλος μας ανέφερε τα πολλαπλά και σύνθετα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει και τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται για να ξεπερνιούνται καθημερινά, τονίζοντας ιδιαίτερα την εργατικότητα και την επιστημονική κατάρτιση των εκπαιδευτικών οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια ομάδα παιδιών που απαιτεί άπειρη αγάπη και πολύ αναπτυγμένη εκπαιδευτική συνείδηση.

Μετά την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τη λειτουργία του ειδικού αυτού Σχολείου η κα Διευθύντρια μας μαζί με την κα Γεωργία Χαλαζωνίτου μας ξενάγησαν στους χώρους του και στις αίθουσες διδασκαλίας, αφήνοντάς μας έκπληκτους για το πολύ σημαντικό αλλά συγχρόνως και αθόρυβο έργο που γίνεται για τους μικρούς μαθητές που η φύση τους στέρησε κάποια πολύτιμα αγαθά υγείας , αλλά η αγάπη και η αφοσίωση των εκπαιδευτικών και της Διεύθυνσης τα αναπληρώνει και με το παραπάνω.

Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας να φιλοξενεί μαθητές με τα ειδικά αυτά προβλήματα ακοής και ομιλίας από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Αξίζει να περιβληθεί το Σχολείο αυτό από τη μέγιστη αγάπη και φροντίδα μας, ώστε να καταστεί κοιτίδα κοινωνικής και ανθρωπιστικής προσφοράς, όχι από οίκτο, αλλά με διάθεση ασυνθηκολόγητης προσφοράς.

Ας το γνωρίζουν καλά οι Δημοτικοί μας Άρχοντες αυτό και ας σκύψουν περισσότερο στα προβλήματα του Σχολείου αυτού με ειλικρινή διάθεση για την επίλυσή τους. Το αξίζουν αναμφισβήτητα οι 66 μικροί μαθητές του, οι οποίοι  έμπρακτα αναμένουν  δείγματα της αγάπης όλων μας.

Η Δημοτική μας Ομάδα  ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 θα προσπαθήσει στα πλαίσια των δυνατοτήτων της να είναι δίπλα στο Σχολείο αυτό γιατί το αξίζει πράγματι!!