ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ: 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 1978

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ( 23/06/1978 )

Το καλωσόρισμα στο 1ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Κόσμος από την Λυκόβρυση και την Πεύκη πλημμύρησε την παιδική χαρά στο πρώτο μεγάλο εορταστικό γεγονός της περιοχής

Πριν ακριβώς  40 χρόνια στις 23 Ιουνίου 1978 άνοιξε τις πύλες του το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ στην Κοινότητα Πεύκης, τότε για πρώτη φορά. Το εγχείρημα ήταν πρωτόγνωρο και πολύ δύσκολο,  αλλά οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει πως με τα λιγοστά μέσα που τότε διέθεταν έπρεπε να πετύχει! Εμπνευστής και ψυχή του Φεστιβάλ ο ΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, αρχηγός τότε των Αεροπροσκόπων Πεύκης, και που μαζί με τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Πεύκης <Η ΠΕΥΚΗ> στον οποίο ήταν Πρόεδρος  από το 1976 αλλά και με την Νεολαία της περιοχής αποφάσισαν πως ο θεσμός πρέπει να πετύχει και πέτυχε!!!

Όλοι μαζί δουλεύουν να μετατρέψουν ΄το χωράφι¨ σε παιδική χαρά
Μέσα στον Ήλιο νέοι και νέες δουλεύουν πολλές ημέρες για να ετοιμάσουν την γιορτή

Η αγάπη των διοργανωτών για τους μικρούς συμπολίτες μας, αλλά και η ανεξάντλητη διάθεσή τους για ουσιαστική προσφορά στην Κοινότητα Πεύκης ( και αργότερα Δήμος Πεύκης, σήμερα Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης ) , τους βοήθησε ώστε σήμερα 40 χρόνια ο θεσμός αυτός να είναι από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα στη πόλη μας. Είναι ανάγκη να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι τους ανθρώπους εκείνης της εποχής που οραματίστηκαν και υλοποίησαν κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες και με ελάχιστα οικονομικά μέσα το Παιδικό Φεστιβάλ που σήμερα γιορτάζει τα 40 χρόνια της λειτουργίας του.

Σκάκι στην παιδική χαρά
Ο Τακης Ιωάννου στην εξέδρα παίζει με τα παιδιά

Για πρώτη φορά από το αρχείο του παρουσιάζομαι χειρόγραφα έγραφα του. Μια γιορτή απο τα παιδιά για τα παιδιά. Η σφραγίδα του 1ου  ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ παραδόθηκε στο 30ο Φεστιβάλ στον τότε δήμαρχο προς φύλαξη  και ελπίζουμε ότι υπάρχει στο Δημοτικό  Κατάστημα.

Ο ΤΑΚΗΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ, 22 χρόνων τότε, μαζί με τους Αεροπροσκόπους, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Η ΠΕΥΚΗ και με τους νέους της Κοινότητας Πεύκης, έχουν κάθε δικαίωμα να καμαρώνουν και να συγκινούνται σήμερα για τη διαχρονική καταξίωση και επιτυχία του θεσμού.

Έντυπο , η ομιλία του Τάκη Ιωάννου στην έναρξη του φεστιβάλ , και το Δελτίο τύπου για τις εφημερίδες

.Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένους όπως μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Η ΠΕΥΚΗ Αλέκος και Μαρίτα Κουρούπη, Κώστας Κρεμμύδας, Μιχαλης Βάρδας ο οποίος κατασκεύασε την εξέδρα με υλικά που μας προμήθευσε ο Νίκος Ρεμούνδος, ο Μάκης Αρκουλής, η Καίτη Τιντώνη, ο Σάββας Κυριακίδης. Η Μαρία Στεργιοπούλου, η Ναυσικά Παπαδάκη, η Κυζιρίδου, ο Φαρμάκης  και άλλοι. Από τους Αεροπροσκόπους η έρευνα μας ανέδειξε τον Γιαννη Χατζηκυριάκο, τους αδελφούς Μορφιαδάκη και σχεδόν όλους τους προσκόπους εκείνης της εποχής καθώς επίσης πολλούς νέους από την Κοινότητα Λυκόβρυσης,οπως οι  Ανδρεας και Βασιλης Πάτρος, Κική Καρκιμπατζάκη, Κάτια Χατζηπέτρου, Τζώνη Χέηλ, Εφη Μαυροκεφαλίδου, Δέσποινα Αναστασιάδου.

Η Δημοτική Κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 συγχαίρει τους τότε διοργανωτές, μα περισσότερο είναι ιδιαίτερα συγκινημένη για τον επικεφαλής της  Παναγιώτη Ιωάννου ο οποίος δεν παύει μέχρι σήμερα να αγωνίζεται, να εμπνέει και να καθοδηγεί όλους εμάς που εργαζόμαστε για μια πόλη ανθρώπινη και πολιτιστικά ανεβασμένη, για μια πόλη που θα σέβεται τους πολίτες της μα προ πάντων τις νέες γενιές που ακολουθούν.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020