Μια εκδήλωση με ουσία και σεβασμό στην ιστορία του αθλητισμού της ΜΑΓΚΟΥΦΑΝΑΣ μας!!

Στην πόλη μας πραγματοποιούνται σε πολύ τακτά διαστήματα εκδηλώσεις πολιτισμού και μνήμης, οι περισσότερες από τις οποίες πετυχημένες κατά γενική ομολογία.

Υπάρχουν όμως και κάποιες που αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια της ποιότητας, της ανθρωπιάς μα προ πάντων του σεβασμού και της τιμής προς όλους όσους προσέφεραν πολύτιμο χρόνο από τη ζωή τους στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο της πόλης μας σε εποχές δύσκολες, μα ηρωικές συγχρόνως.

Η Πεύκη μας ήταν μια περιοχή του Λεκανοπεδίου που τη δεκαετία του1930 δέχθηκε πρόσφυγες τους οποίους αγκάλιασε με αγάπη και κατανόηση. Άνθρωποι όλοι της προόδου και της δημιουργίας που θα ήταν πολύ περίεργο να μην ασχοληθούν και με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρο. Έτσι ίδρυσαν το 1938 τον Α.Ο. Μαγκουφάνας, ένα ιστορικό σωματείο, το οποίο έμελλε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα αθλητικά δρώμενα της πόλης.

Το Σωματείο προσέφερε πάρα πολλά χάρις στις άοκνες προσπάθειες ορισμένων ανθρώπων που αθόρυβα και σεμνά έδιναν τη ζωή τους ολόκληρη στα γήπεδα της πόλης εκείνης της εποχής. Κι  έτσι ο Α.Ο. Μαγκουφάνας λειτουργούσε  σαν φυτώριο αθλητών και ιδιαίτερα ποδοσφαιριστών που αγωνίζονταν με πάθος για τη φανέλα της ομάδας τους, χωρίς υστεροβουλίες και σκοπιμότητες προσωπικές. Κανείς ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έσκυψε στο βάθος του ιστορικού χρόνου να ανακαλύψει όλους αυτούς τους αφανείς πρωταγωνιστές του αθλητισμού της πόλης.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020  σήμερα σε μια σεμνή και άκρως συγκινησιακά φορτισμένη τελετή, απέδωσε την τιμή και τον έπαινο σε όλους τους παράγοντες του Α.Ο. Μαγκουφάνας από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Χρειάστηκε πολύ προετοιμασία και ψάξιμο για πολλά για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Οι άνθρωποί της εργάστηκαν φιλότιμα και παραγωγικά και τους ανακάλυψαν όλους, είτε είναι εν ζωή είτε βρίσκονται στο χορό των αγγέλων. Και τι πιο σεμνό να τους προσφέρουμε μια αναμνηστική πλακέτα για το πολύτιμο έργο τους και την προσφορά τους στον αθλητισμό της πόλης.

Η συγκίνηση ήταν απερίγραπτη!! Παρουσιάστηκε το βίντεο με την ιστορία του Αθλητικού Ομίλου Πεύκης που δημιουργήσαμε μελετώντας τα διαφορά γεγονότα και συλλέγοντας υλικό.   Ιδιαίτερα όταν την αναμνηστική πλακέτα παραλάμβαναν τα παιδιά ή τα εγγόνια των πρωταγωνιστών. Ήταν για όλους εμάς ένας οφειλόμενος φόρος τιμής για το έργο τους. Η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός μεγάλωνε όταν οι διοργανωτές προέβαλαν συγχρόνως τα video με τους τιμώμενους, τις φωτογραφίες τους μα προ πάντων την προσφορά του καθενός στον Α.Ο. Μαγκουφάνας. Ήταν μια ζωντανή και ανάγλυφη παρουσίαση συγχρόνως της νεότερης ιστορίας της πόλης μας, παρουσιάζοντας και τιμώντας τους πρωταγωνιστές του αθλητισμού της. Υπήρξε μεγάλη συγκίνηση αλλά και ενθουσιασμός όταν έγινε η είσοδος της σημαίας, αντίγραφο της σημαίας του Α.Ο. ΜΑΓΚΟΥΦΑΝΑΣ από μικρό ποδοσφαιριστή του συλλόγου.

Ομολογουμένως  μια τέτοια εκδήλωση μνήμης και σεβασμού δεν έχει ξαναγίνει στην πόλη. Με την εκδήλωση αυτή θυμήθηκαν οι παλιότεροι και παραδειγματίστηκαν οι νεότεροι για το ήθος και την χωρίς όρια προσφορά των πρωταγωνιστών της βραδιάς. Η Δημοτική κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους όσους που για μήνες εργάστηκαν για το σκοπό αυτό και την επιτυχία της εκδήλωσης. Και να είστε σίγουροι πως δεν ήσαν λίγοι όλοι όσοι εργάστηκαν, ιδιαίτερα η οργανωτική επιτροπή Μαίρη Μπαζίγου, Δημητρης Αλιμπέρτης Θανάσης Ξυνταράκης και Γιαννης Θεοχάριδης.
Το εγχείρημα πέτυχε  με ό,τι αυτό απαιτούσε!! Για το λόγο αυτό υποσχόμεθα να το επαναλάβουμε του χρόνου σε μια δεύτερη τέτοια τελετή, τιμώντας όλους τους αθλητικούς πρωταγωνιστές της πόλης της Λυκόβρυσης, ανακαλύπτοντας το έργο τους και την προσφορά τους.

                      Άπειρες ευχαριστίες σε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και πάλι σε όλους όσους μας βοήθησαν και κοπίασαν για την επιτυχία του στόχου μας 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το