ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ Η ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΑΝΗΦΟΡΑ ΤΟΥ…!!!

Ο  Δήμος  μας έχει την ιδιομορφία  να φιλοξενεί στα διοικητικά του όρια μια γειτονιά με ένα μεγάλο παρελθόν, αλλά και μια ατέλειωτη ιστορία προβλημάτων που ακούει στο όνομα ΗΛΙΑΚΟ  ΧΩΡΙΟ! Πάνε περίπου 40 χρόνια που αυτό το ιδιόρρυθμο κτιριακό συγκρότημα κτίστηκε στο Δήμο μας και που υποσχόταν τότε για τους οικιστές του μια αξιοπρεπή διαβίωση, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, πολύ μοντέρνες τότε, που υποσχόταν η γερμανική εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή του.

Οι προδιαγραφές αυτές είχαν στηριχθεί στην ολοκληρωτική εκμετάλλευση της ηλιακής ακτινοβολίας που στη χώρα μας αφθονεί λόγω κλιματολογικών συνθηκών και κατασκευάστηκαν πολυκατοικίες με κύρια πηγή ενέργειας την ηλιακή. Παραχωρήθηκαν τα διαμερίσματα σε ελληνικές οικογένειες από τον τότε Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, και εγκαταστάθηκαν συμπολίτες μας με το όνειρο ενός σπιτιού στο όμορφο προάστιο της Πεύκης να γίνεται πραγματικότητα.

Τα χρόνια πέρασαν και οι εγκαταστάσεις απαιτούσαν συντηρήσεις, μετασχηματισμούς και προσαρμογές στα νέα ενεργειακά δεδομένα και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που εν τω μεταξύ είχε ιδιοκτησιακά αναλάβει τους κοινόχρηστους χώρους του χωριού, να προσπαθεί να ανταποκριθεί στα υπέρογκα πια κόστη συντήρησης του όλου συγκροτήματος που απαιτούνταν για το σκοπό αυτό.

Οι κάτοικοι απέκτησαν συνδικαλιστική εκπροσώπηση και ο Σύλλογός τους χρόνια τώρα προσπαθεί να λύσει τα πολλαπλά και συσσωρευμένα οικιστικά τους προβλήματα τα οποία μετέφεραν στα Δημοτικά Συμβούλια, τις περισσότερες φορές όμως χωρίς ουσιαστική ανταπόκριση από τους εκάστοτε Δημοτικούς Άρχοντες,  που υπόσχονταν μεν λύσεις και παρεμβάσεις, αλλά χωρίς να υλοποιούνται, για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Έτσι τα προβλήματα συσσωρεύτηκαν και σήμερα το ηλιακό χωριό μοιάζει με ένα χώρο τριτοκοσμικής διαβίωσης και που ανάγκασε τον Πρόεδρο του συνδικαλιστικού τους Συλλόγου να μεταφέρει στην ώρα του Πολίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης  Μαρτίου 2017 την κατάσταση που επικρατεί στο Ηλιακό Χωριό και που έχει φθάσει, για αρκετά σημεία του, σε κατάσταση σήψης και αποσύνθεσης που εγκυμονεί πλέον κινδύνους για την υγεία και τη στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων του.

Παρακολουθούσατε την συζήτηση που είχαμε σχετικά με το ΗΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ το 2015

Η Δημοτική Κίνηση  ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020,λίγους μήνες μετά την δημιουργία της και την εμφάνισή της στην πόλη μας,  είχε συνειδητοποιήσει τα μεγάλα προβλήματα του Ηλιακού Χωριού και με έρευνες που έκανε ( δείτε το εντυπο μας για το Ηλιακό Χωριό) ,  με αντικειμενικότητα και υπευθυνότητα, τα ανέδειξε με όλα τα μέσα που διέθετε και διαθέτει, στην προσπάθειά της να δοθούν λύσεις, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των κρατούντων προς κάθε κατεύθυνση. Περιμέναμε η έρευνά μας αυτή να ευαισθητοποιήσει όλους τους υπεύθυνους, τονίζοντας μάλιστα πως οι λύσεις που πρέπει να δοθούν δεν έπαιρναν καμία αναβολή!!

Δυστυχώς η προσπάθειά μας αυτή δεν βρήκε ανταπόκριση. Τα προβλήματα του ΗΛΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, που με όλους τους τρόπους αναδείξαμε, σήμερα έχουν το χαρακτήρα της επικινδυνότητας και απαιτούν, έστω και την ύστατη στιγμή λύσεις και μάλιστα άκρως δυναμικές. Καμία αναβολή!! Είμαστε έτοιμοι, όπως και τότε είχαμε τονίσει, να βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε, προς κάθε κατεύθυνση.

Το απαιτούν οι συμπολίτες μας, το επιτάσσει η συνείδησή μας γιατί στο Δήμο μας δεν υπάρχουν πολίτες β κατηγορίας!! Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ΠΟΤΕ  κάτω από το οποιοδήποτε τίμημα!!!

Δείτε το ΗΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ στο βίντεο που έχουμε τραβήξει με το Drone ( ελικοτεράκι ) τον Ιούνιο του 2016

Κράτα το