ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΑΣ: ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ!!!

Το αποφασίσαμε πριν δύο μήνες!  Τότε συνειδητοποιούσαμε μόνο τις δυσκολίες  και τον ανηφορικό δρόμο αυτής της δράσης μας από κάθε άποψη. Τότε μόνο εμπόδια βλέπαμε στο δρόμο μας. Αλλά εμείς , αντίθετα στις δυσοίωνες τότε σκέψεις μας, το υλοποιήσαμε και νομίζουμε με απόλυτη επιτυχία.

Είχαμε γράψει στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά μας πως όλοι εμείς της Δημοτικής κίνησης ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ -ΠΕΥΚΗ 2020 θελήσαμε φέτος να έρθουμε πιο κοντά στους συμπολίτες μας με αμεσότητα, με ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις, χωρίς  τετριμμένες και κομφορμιστικές ευχές που  θα μπορούσαμε να τις δώσουμε με ένα δελτίο τύπου  ή με ένα άψυχο ηλεκτρονικό μήνυμα. Και προτιμήσαμε να στήσουμε στη πλατεία της Λυκόβρυσης το Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι μας  που μόνο αγάπη, καλοσύνη και ανθρωπιά εξέπεμπε όλες αυτές τις γιορτινές μέρες!!

Το εγχείρημα δύσκολο γιατί απαιτούσε κόπο, χρόνο και θυσίες παντός είδους. Πιστέψαμε όμως στο στόχο μας  και όλοι μαζί τα καταφέραμε. Με τη βοήθεια των ηλεκτρολόγων του Δήμου μας, τους οποίους από τη θέση αυτή τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα, το φωτίσαμε με ό,τι χριστουγεννιάτικο απαιτούσε η περίσταση, το γεμίσαμε με γλυκά, ποτά και αναψυκτικά, όλα προσφορές καταστημάτων και επιχειρήσεων στις οποίες απευθυνθήκαμε, και αρχίσαμε μια ζεστή και αυθόρμητη καθημερινή επικοινωνία με τους συμπολίτες μας οι οποίοι μας κοιτούσαν στην αρχή με καχυποψία αλλά γρήγορα κατάλαβαν  ποιοι είμαστε και ποιος ο αντικειμενικός μας σκοπός!  Να σφίξουμε  αυθόρμητα και πηγαία το χέρι με όλους τους συμπολίτες μας, ευχόμενοι το ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, χαρίζοντάς τους ένα γλυκό ή ένα αναψυκτικό στα μικρά παιδιά ή ένα ζεστό τσίπουρο στους μεγαλύτερους! Και τότε η επικοινωνία γινόταν πηγαία και ειλικρινής και οι ευχές έδιναν και έπαιρναν από όλους και προς όλους! Τότε γίναμε όλοι φίλοι, τότε όλοι γίναμε στην πράξη και στην ουσία συμπολίτες!!

Αυτή ήταν η μαγεία της επικοινωνίας που η ομάδα μας αποζητούσε και το πέτυχε ολοκληρωτικά! Πήραμε ευχές αυθόρμητες και ειλικρινείς, πήραμε τα συγχαρητήρια για την ασυνήθιστη πρωτοβουλία μας, αλλά πάνω από όλα συνειδητοποιήσαμε την ανάγκη που έχουν οι συμπολίτες μας κάθε ηλικίας για επικοινωνία και ευχές γιορτινές μέσα στην  ατέρμονη υπαρξιακή τους μοναξιά. Ακούσαμε με υπομονή τα προβλήματά τους, ακόμη και τα εντελώς προσωπικά που ορισμένοι μας κατέθεταν, αλλά πάνω από όλα επικοινωνήσαμε ειλικρινά με τους συμπολίτες μας και είπαμε όλοι μας πως άξιζε τον κόπο μια τέτοια θυσία χρόνου και κόπου, πηγαίνοντας ακόμα αντίθετα στο κρύο και την παγωνιά των ημερών . Κι αυτό γιατί οι καρδιές μας είχαν ζεσταθεί από την επικοινωνία με τους συμπολίτες μας που τόσο όλοι μας είχαμε ανάγκη!!

Η Δημοτική κίνηση  ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020   αισθάνεται  την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους την βοήθησαν στην επιτυχία αυτού του δύσκολου πράγματι εγχειρήματος που ειλικρινά  μας δικαίωσε και μας  φόρτωσε με εμπειρίες συγκλονιστικές και ανεπανάληπτες. Τελειώνοντας το εορταστικό αυτό δεκαήμερο υποσχεθήκαμε όλοι  στους εαυτούς μας πως θα το επαναλάβουμε και του χρόνου και στις δύο πόλεις Λυκόβρυση και Πεύκη, γιατί είδαμε πως αξίζει πραγματικά αυτή η προσπάθεια.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ!!!