ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!!

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές του 2014 και η αποτίμηση της κατάστασης στο Δήμο μας, μας γεμίζει θλίψη και απαισιοδοξία. Εμείς πάντα με καλή διάθεση προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να επισημάνουμε τα κακώς κείμενα του Δήμου μας, αλλά και να επαινέσουμε χωρίς φειδώ τις καλές του στιγμές, στην προσπάθειά μας να προλάβουμε ό,τι εμποδίζει την <πρόσσω ολοταχώς πορεία του> που απαιτούν οι σύγχρονοι καιροί μας.

Κατά την γνώμη μας πάντα, είναι καιρός να επισημάνουμε όλα όσα έχουμε προσδιορίσει ως κακώς κείμενα και τα οποία προέρχονται είτε από τη λειτουργία της δημοτικής πλειοψηφίας, είτε από τη μείζονα ή ελάσσονα.

Κύριε Δήμαρχε!

Ένας σύγχρονος Δήμος απαιτεί ένα ισχυρό και πολύ δυναμικό management . Δεν διοικείται πια ο Δήμος ούτε εμπειρικά ούτε σε επίπεδο συζητήσεων καφενείου! Πολύ περισσότερο δεν διοικείται  με γνώμονα το παραταξιακό συμφέρον και μόνο. Παλιές συνταγές αυτές σε σύγχρονους καιρούς!

Δεν προωθήσατε κανένα από τα μεγάλα έργα της πόλης μας και μόνο υποσχέσεις και άστοχες δικαιολογίες εμπλουτισμένες από αληθοφανείς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις τις οποίες οφείλατε να τις ξεπεράσετε.

Καθ’ όλη τη μέχρι τώρα θητεία σας οι παρεχόμενες διοικητικές υπηρεσίες ήσαν οριακά υποφερτές και αυτό έχουμε τη δυνατότητα να το αποδείξουμε ανά πάσα στιγμή. Η πόλη μας δεν είναι καθαρή. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες αλλά ένας Δήμαρχος με όραμα ξέρει να τις ξεπερνά.

Είμαστε ειλικρινά αποδέκτες των παραπόνων και των προβλημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας γενικά όσο κι αν εσείς, όπου βρεθείτε, υποστηρίζετε το αντίθετο.

Αναμφισβήτητα ο Δήμος διαθέτει κοινωνικές δομές οι οποίες λειτουργούν στο όριο της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας, χωρίς να μπορούν να παρέμβουν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών μας, πιστεύοντας και εσείς και οι συνεργάτες σας πως κάνετε το καθήκον σας καταβάλλοντας την ήσσονα προσπάθεια ως απλοί διεκπεραιωτές!

Αυτό φυσικά που πραγματικά μας έχει απογοητεύσει είναι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, για την οποία η γραφίδα μας επί τέσσερα χρόνια κουράστηκε να γράφει. Φταίτε μόνο εσείς? Ασφαλώς και όχι. Φταίνε τόσο οι συνεργάτες σας όσο και αυτοί που σήμερα βρίσκονται μακριά σας, ενώ μαζί ξεκινήσατε το όραμά σας. Είναι τυχαίο κε Δήμαρχε το φαινόμενο της αποψίλωσης της Δημοτικής σας παράταξης? Είναι τυχαίο κε Δήμαρχε Δημοτικοί Σύμβουλοι στους οποίους εμπιστευτήκατε  προεδρίες Νομικών Προσώπων όπως το ΠΕΑΠ και Αντιδημαρχίες να βρίσκονται σήμερα απέναντί σας και να σας κατηγορούν?

Γιατί τελικά μέχρι τώρα δεν έχετε κάνει έναν επίσημο απολογισμό του έργου σας που τον οφείλετε θεσμικά?

Κύριοι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας!

Δεν σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων ενός σύγχρονου Δήμου. Η αποκλειστική σας δράση  αποσκοπεί βασικά και μόνο στη φθορά της Δημοτικής Αρχής κάτω από το οποιοδήποτε τίμημα! Είναι εικόνα μειοψηφίας αυτή?

Αρχηγοί παρατάξεων  σήμερα ουσιαστικά, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις τυπικά δεν διαθέτουν δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι είτε επίσημα είτε ανεπίσημα έχουν ενταχθεί σε άλλες Δημοτικές ομάδες και παρατάξεις, ανάλογα με το προσδοκώμενο προσωπικό τους συμφέρον. Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τη σημαία της αρχικής τους παράταξης, σήμερα λοξοκοιτάζουν προς άλλους δημοτικούς  ορίζοντες ανερυθρίαστα και χωρίς καμμιά τύψη συνείδησης.

Δημοτικοί Σύμβουλοι που αφού απήλαυσαν την αίγλη της θέσης τους σε προβεβλημένους δημοτικούς θώκους, σήμερα κινούνται αυτόνομα εκμεταλλευόμενοι αλλότριες θέσεις έξω από τα δημοτικά δρώμενα χρησιμοποιώντας δεκανίκια στήριξης που τα περισσότερα ουσιαστικά δεν τους ανήκουν. Ο στόχος? Η κατάληψη και η υφαρπαγή της δημοτικής εξουσίας <πάσει θυσία>

Κύριοι γενικώς!

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Δήμος μας θυμίζει Μακιαβελικό σκηνικό: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!!

Η Δημοτική Κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 ούτε το αλάθητο διεκδικεί, ούτε θεσμικό ρόλο  ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ  διαθέτει! Εκείνο όμως που κανείς δεν μπορεί να μας το αμφισβητήσει είναι η συνέπεια και η σοβαρότητα της δράσης μας! Τέσσερα χρόνια προσπαθούμε με τις μικρές μας δυνάμεις να υποδεικνύουμε προς όλους τις σκέψεις μας και το όραμά μας, που αν μη τι άλλο είναι το ίδιο πάντα, χωρίς σκοπιμότητες, αλλά προ πάντων χωρίς ιδιοτέλεια και ασυνέπεια λόγων και έργων. Δείγματα γραφής οι συμπολίτες μας έχουν για μας. Πάντα προσπαθούμε να υποδείξουμε αυτό που συμφέρει την πόλη μας και τους συμπολίτες μας και όχι κάτ. ανάγκη εμάς! Για το λόγο αυτό δεν <τσιγκουνευθήκαμε> επαίνους για τα καλά της Δημοτικής Αρχής, όσο και αν κατηγορηθήκαμε για χλιαρότητα ή για έλλειψη ξεκάθαρου προσανατολισμού. Αυτή είναι η πολιτική μας. Αυτό είναι το όραμά μας. Η πρόταξη πάνω από όλα της ασυνθηκολόγητης αγάπης μας για την πόλη μας που αγαπάμε πια <ερωτικά>.

Ας ελπίσουμε  πως η γραφίδα μας θα αφυπνίσει τους αποδέκτες της!!  Το ευχόμαστε ολόψυχα!!

ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ  2020

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ