ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ!!!

 

Το διαχρονικό αυτό χαρμόσυνο μήνυμα της νίκης του θανάτου και της σωτηρίας του ανθρώπινου γένους από τον αναστάντα Χριστό είναι για όλους μας η πιο ασφαλής και αισιόδοξη πληροφορία που εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια και βάλε ακούγεται κάθε χρόνο όταν σύσσωμη η ορθόδοξη χριστιανοσύνη γιορτάζει τη λαμπροφόρο Ανάσταση!!

Η Εκκλησία μας όλη αυτή την εβδομάδα που πέρασε με τις λατρευτικές ευκαιρίες που μας προσέφερε προσπάθησε ν να μας κάνει κοινωνούς του πιο σημαντικού γεγονότος της ανθρώπινης ιστορίας, της Ανάστασης του Χριστού μας, μέσα φυσικά από τα απίθανα συναισθήματα της χαρμολύπης που εξέπεμπαν οι ιερές ακολουθίες των Αγίων Παθών με τις απίθανες σε λογοτεχνικό κάλλος υμνογραφίες των ημερών που όλον τον ευσεβή λαό μας τον οδηγούσαν να γευθεί την ανείπωτη αναστάσιμη χαρά.

Ο λαός μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους, είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό του βαθύτατα θρησκευόμενος αποδίδοντας το ουσιαστικό νόημα της Ανάστασης με όλα τα μέσα που διαθέτει, συμμετέχοντας στην Αναστάσιμη χαρά με κάθε τρόπο.

  Χριστός Ανέστη!! Ο λαός μας πανηγυρίζει!

                Χριστός Ανέστη!!  Τα πρόσωπα των Ελλήνων λάμπουν!  όσο κι αν γύρω μας μας πνίγει η καταχνιά.

                Χριστός Ανέστη!!  Ευωδιάζουν οι πασχαλιές και η ανοιξιάτικη φύση!

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η Ανάσταση είναι στο DNA  των Ελλήνων! Η πίστη μας στην Ανάσταση είναι τα φτερά μας που μας γεμίζουν αισιοδοξία πως τελικά ο λαός μας θα βγει νικητής από όσες κρίσεις κι αν τον περιβάλλουν. Ο εθνικός μας ποιητής  Διονύσιος Σολωμός στο ποίημα του  «ο Λάμπρος» μας άφησε μια θαυμάσια περιγραφή της θείας Αναστάσεως στο ΧΧΙ απόσπασμα:

  » Χριστός Ανέστη! Νέοι, γέροι και κόρες,

                 Όλοι, μικροί μεγάλοι, ετοιμαστείτε.

                Μέσα στις εκκλησιές τες δαφνοφόρες

                Με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε

                Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

                Ομπροστά στους Αγίους, και φιληθείτε.

                Φιληθείτε γλυκά χείλη με χείλη,

                Πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.»

Η αναγγελία της νίκης, που γίνεται κάλεσμα για συμμετοχή στο γενικό πανηγύρι της ειρήνης και της αγάπης, που φτάνει στην υπέρβαση της διάκρισης εχθρός και φίλος. Μέσα στις δαφνοφόρες εκκλησιές ειρηνοφόρες αγκαλιές και άγια φιλήματα»ομπροστά στους Αγίους… Μια χαρά πρωτόγνωρη, αναστάσιμη!

Αυτή λοιπόν την Αναστάσιμη χαρά ευχόμαστε ολόψυχα να γευθούν όλοι οι συμπολίτες μας  έτσι ώστε η Ανάσταση του Χριστού μας να σηματοδοτήσει μια νέα ζωή που όλοι μας ποθούμε και επιδιώκουμε!!!

                                         ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!! ΑΛΗΘΩΣ  ΑΝΕΣΤΗ!!!   ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!