ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΥΚΗΣ!!!

Η Δημοτική μας Ομάδα ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 συνεχίζοντας το οδοιπορικό της επισκεπτόμενη τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων της Πόλης μας, συναντήθηκε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Πεύκης στο χώρο του Σχολείου, όπου και έγινε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα του Σχολείου από γονείς που από τη πρώτη στιγμή μας κέρδισαν με τα λογικά και απόλυτα τεκμηριωμένα επιχειρήματά τους. Ανακαλύψαμε προβληματισμένους γονείς και απόλυτα προσγειωμένους στην δύσκολη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα που ζούμε.

ΔΣ 1ου ΓΥΜΝ
Η πολύ φιλική ατμόσφαιρα που από την αρχή δημιουργήθηκε μας έδωσε τη δυνατότητα να συζητήσουμε σε ένα πολύ γόνιμο περιβάλλον και να αναλύσουμε με ειλικρίνεια και ρεαλισμό ό,τι τους απασχολεί σε βάθος. Παρόντες από το Σύλλογο ο Πρόεδρος κος Παπαθανασόπουλος Πέτρος και ο Γεν. Γραμματέας κος Τζιμέας Γιώργος.
Αρχικά μας ανέφεραν για τη συνάντηση που είχαν με τον κο Δήμαρχο μαζί και με τους άλλους Συλλόγους Γονέων και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων στην αρχή της σχολικής χρονιάς στην οποία η Δημοτική Αρχή τους ανέφερε πως τα αιτήματα των Σχολείων είναι πάρα πολλά και τα χρήματα ελάχιστα για το σκοπό αυτό. Μας ανέφεραν πως ζήτησαν από το κο Δήμαρχο να συσταθεί μια ειδική επιτροπή η οποία θα ιεραρχούσε τα αιτήματα των Διευθυντών των Σχολείων, θα κοστολογούσε τις προτεινόμενες επισκευές των κτιρίων και θα εκλογίκευε κατά κάποιο τρόπο την όλη διαδικασία ώστε τα αιτήματα των Σχολείων να διαχειρίζονται με αποτελεσματικότερο και ουσιαστικότερο τρόπο. Δεν έχει ακόμη συσταθεί μια τέτοια επιτροπή με το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής πως υπάρχουν θεσμικά όργανα όπως η ΔΕΠ και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στη συνέχεια μας ανέφεραν για το χρόνιο πρόβλημα του τάπητα στο προαύλιο του Σχολείου στους χώρους ομαδικής άθλησης των μαθητών, ένα πρόβλημα για το οποίο υπάρχει εργολαβία από το 2009 και ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Στο σημείο αυτό μας επεσήμαναν οι γονείς πως οι μαθητές αθλούνται στο τσιμέντο με σοβαρό ενδεχόμενο ατυχήματος. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους προς το Δήμο δεν έχουν πάρει ακόμη απάντηση.

ΔΣ 1ου ΓΥΜΝ. ΠΕΥΚΗΣ
Το 1ο Γυμνάσιο Πεύκης βρίσκεται σε ένα πολύ ειδυλλιακό χώρο της Πόλης μας, δίπλα σε δάσος με εκατέρωθεν αρκετούς δρόμους ήπιας κυκλοφορίας που επιτρέπουν στους πολίτες να απολαμβάνουν τον περίπατό τους!! Όμως αυτό δημιουργεί στο Σχολείο πολλά προβλήματα, διότι περαστικοί, κυρίως νέοι, ρίχνουν στο προαύλιο ό,τι σκουπίδια από το φαγητό τους χρησιμοποιούν ή σπασμένα μπουκάλια από μπύρες, με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες λειτουργίας του Σχολείου να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τους μαθητές. Στο σημείο αυτό οι γονείς μας ανέφεραν το μεγάλο πρόβλημα του προαυλίου με τα συνεχώς παραβιαζόμενα κάγκελα από εξωσχολικούς, παρόλο πως ο Δήμος τα επισκευάζει συνεχώς. Η πρόσβαση , μας είπαν, στο Σχολείο είτε τις πρωινές ώρες είτε τις βραδυνές είναι πολύ εύκολη με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της φύλαξης των μαθητών από το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου, ή του κτιρίου κατά τις ώρες μη λειτουργίας του.
Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στην υλικοτεχνική υποδομή του Σχολείου. εδώ τα πράγματα δυσκόλεψαν!! Μας επεσήμαναν πως το 1ο Γυμνάσιο είναι το παλαιότερο διδακτήριο της Πόλης μας και ότι χρήζει φροντίδας μεγαλύτερης από όλα τα άλλα. Μας ανέφεραν πως κάθε χρόνο αυξάνονται πια οι μαθητές του λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα οι αίθουσες διδασκαλίας να μην επαρκούν πια και να χρησιμοποιούνται ως αίθουσες χώροι οι οποίοι παλαιότερα παρείχαν άλλες εξειδικευμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες που σήμερα δεν παρέχονται όπως για παράδειγμα το Χημείο. Αυτό το θεωρούν μείζον θέμα και είναι φυσικό, διότι με τον τρόπο αυτό συρρικνώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία.
Στο σημείο αυτό μας είπαν πως έχουν όραμα να κάνουν πιο λειτουργικές τις ήδη υπάρχουσες αίθουσες, βρίσκοντας φυσικά αντίστοιχες χορηγίες, ώστε να γίνεται πιο ευχάριστο το μάθημα και για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς. Μίλησαν επίσης και για τους διαδραστικούς πίνακες οι οποίοι είναι ελάχιστοι και δεν επαρκούν για τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΥΚΗΣ
Τέλος αναφέρθηκαν και στο πρόβλήμα της Δημοτικής συγκοινωνίας. το οποίο για το Σχολείο αυτό είναι φλέγον και ουσιώδες, ευελπιστώντας πως η Δημοτική Αρχή θα δώσει οριστική λύση για τους μαθητές που μετακινούνται με αυτήν.
Θα μπορούσαμε να συζητάμε αρκετές ώρες με το Σύλλογο Γονέων του 1ου Γυμνασίου Πεύκης, γιατί αναπτύξαμε και γενικότερα θέματα παιδείας στο τέλος για τα οποία βάλαμε άνω τελεία για μια μελλοντική συνάντησή μας με περισσότερο χρόνο!! Αφού τους ευχαριστήσαμε για το χρόνο που μας διέθεσαν και για τη φιλοξενία τους, τους διαβεβαιώσαμε πως στα πλαίσια των μικρών μας δυνάμεων που διαθέτουμε θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για των επίλυση των προβλημάτων τους, που δεν είναι μόνο αυτά αλλά και πολλά άλλα!!
Τους ευχηθήκαμε Καλά και ευλογημένα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και αποχωρήσαμε.